0 produse in cos

Machiajul buzelor

machiajul buzelor red lips
Publicat la data de 20 ianuarie 2014 de catre admin

Asociate direct cu seductia zambetului, buzele sunt adevarate vedete ale chipului feminin, iar in mod logic, pentru a-si spori farmecul, femeile au acordat dintotdeauna o atentie sporita ingrijirii si fardarii lor. Insa, de foarte multe ori avem probleme de genul: Cum sa aleg tipul de ruj? Cum sa aleg culoarea rujului? Cum se aplica rujul? De ce sa folosesc un creion de contur? Cum corectez conturul buzelor?

Cum sa aleg tipul rujul potrivit pentru mine?

Plecand de la diverse probleme ale buzelor (acestea pot fi deshidratate, descuamate, sensibile la vant, soare sau frig), rujurile indeplinesc si functii estetice si de intretinere in acelasi timp. Astfel, de-a lungul timpului s-a ajuns sa se considere ca rujul ideal trebuie sa contina ceramide (hidratante), vitamine (emiliente, regeneratoare), filtru de protective impotriva razelor daunatoare ale soarelui, pigmenti superiori, ceruri fine. In plus, trebuie sa garanteze un termen de garantie generos.

Rujurile se impart in mai multe categorii:

Clasice (au ingredientele deja enumerate mai sus) – sunt asa-numitele rujuri “de poseta”. Acestea se prezinta sub forma unui baton solid, standard, inalt de maximum 2,5 cm cu diametrul de 1 cm.

Netransferabile (nu raman pe obiectele cu care vin in contact) – au formule mai uscate datorita continutului de pudra care mareste aderenta pe buze. Aceste rujuri se prezinta sub forma de stick, creion de lemn, care se ascute, sau creion automat care nu necesita ascutire. Foarte important este modul de aplicare a rujurilor netransferabile: pe buzele perfect hidratate pelicula de ruj se lasa un minut pentru a se fixa. Exista si variante sub forma lichida a rujului netransferabil, intr-unul sau doi pasi de aplicare (cu fixator).

Rujuri lichide – desi mai putin grase, si acestea au un grad inalt de rezistenta pe buze. Pot fi ambalate sub forma unor recipiente cu aplicator (sau creion cu pensula), prevazute cu rezervor.

Rujuri de functiune – indeplinesc un anumit rol: volum suplimentar, luciu sporit, efecte speciale, transparenta, etc.

Rujuri de tratament – contin ingrediente speciale de tratament , cum ar fi: vitaplex, melanina, carotene, alfa ceramide, extract de musetel, filtre solare marite, aloe vera, ulei de cocos, etc.

Rujuri profesionale – cu agenti puternici de rezistenta (uneori chiar si acetona), pigmenti tari in culori atipice, gliter, etc.

 

Cum se aplica rujul?

Aplicarea rujului se efectueaza de obicei cu o pensula, in interiorul conturului trasat anterior cu ajutorul unui creion pentru contur.

Pensula asigura o intindere uniforma si sigura a rujului pe toata suprafata buzelor, ceea ce ii mareste gradul de aderenta, vogue lips makeupse recomanda, inainte de contur, aplicarea unui strat fin de fond de ten, fixat cu pudra. Rujurile tip “stick” se aplica direct pe buze, iar de obicei sunt rezistente, netransferabile, cu formule special concepute pentru a inlesni folosirea. Rujurile lichide sau cele cu gloss au de obicei un aplicator special care intinde excelent rujul.

Pentru un efect natural, fresh, rujul se mai poate “masa” pe buze cu varful degetelor.

 

Care este rolul creionului de contur?

Creioanele pentru conturul buzelor indeplinesc cateva roluri importante:
• Evidentiaza forma buzelor
• Corecteaza imperfectiunile de aspect ale buzelor, cum ar fi asimetriile
• Impiedica intinderea rujului in afara conturului
• Maresc rezistenta rujului pe buze.

Foarte important! Nuanta creionului de contur de buze si nuanta rujului trebuie sa apartina aceleiasi familii de culori, in tonuri cat mai apropiate, necontrastante.

Creioanele de contur pot fi:
Clasice – cu aspect de creion obisnuit, un creion de lemn cu mina incorporata central.

Rezistente – netransferabile, cu aspect de creion obisnuit; cilindrul care contine mina poate fi uneori de plastic insa se ascute normal.

Automate – au forma unui stick ingust, din care mina iese lejer printr-o simpla rasucire a creionului. Nu necesita ascutire.

Creioane groase de lemn sau plastic – au nevoie de o ascutire speciala.

Comenteaza

* Campurile marcate cu steluta sunt obligatorii.

Urmareste ofertele:
Ai intrebari? Contacteaza-ne

Despre eFunky:

eFunky reprezinta un stil de viata, o imbinare armonioasa a stilurilor astfel incat sa arati bine in orice imprejurare.

Linkuri importante: